Розгін Євромайдану: жодний міліціонер не затриманий

Четвер, 5 грудня 2013, 16:32

У рамках розслідування кримінального провадження про перевищення повноважень міліцією під час розгону Євромайдану 30 листопада нікого не затримували, підозрюваних також немає.

Про це заявив заступник генпрокурора України Анатолій Пришко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У цій справі, про перевищення повноважень працівниками міліції, немає жодної затриманої особи, а також на сьогодні немає тих, кому оголошували б про підозру, ні серед правоохоронців, ні серед учасників акції", - повідомив він на брифінгу в Києві в четвер.

Пришко зазначив, що в рамках розслідування цієї кримінальної виробництва вже допитані близько сотні учасників акції та правоохоронців, вилучені відеоматеріали та службові документи, призначені майже 40 судових експертиз.

За його словами, є розпорядження міністра внутрішніх справ провести службове розслідування дій співробітників міліції. "Матеріали сьогодні-завтра надійдуть до Генеральної прокуратури", - зазначив Пришко .

"Обставини отримання травм кожною людиною перевіряються, питання відповідальності буде вирішено за результатами проведеного розслідування", - додав він.

Як розповів заступник генпрокурора, потерпілі підтвердили, що отримали тілесні ушкодження від правоохоронців, "в той же час вони нікого не можуть впізнати".

Раніше повідомлялося, що прокуратура відкрила три кримінальні справи щодо дій міліції на недавніх акціях протесту.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою очистив Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування