Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров пообіцяв, що студентів-страйкарів не каратимуть

П'ятниця, 6 грудня 2013, 21:33

Прем'єр Микола Азаров пообіцяв, що студентів, які брали участь у політичних заходах карати не будуть.

Про це він сказав в інтерв'ю іноземним ЗМІ 6 грудня 2014 року, цитує його прес-служба.

"Ми говоримо студентам, що, безумовно, зараз головне їх завдання - отримувати знання. Ніхто не збирається їх карати або переслідувати за участь у якихось політичних заходах - це просто чутки, які поширюються тими, хто хотів би скомпрометувати владу і дезінформувати студентів", - сказав Азаров.

Як відомо, прокуратура вимагає від Київського національного університету імені Тараса Шевченка списки студентів, які без поважних причин з 29 листопада були відсутні на навчанні.

Міністр освіти Дмитро Табачник записав відеозвернення до студентів українських вишів, в якому закликав їх не зривати навчальний процес і не вдаватися до насильства.

30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Серед демонстрантів було багато студентів, які оголосили страйк на підтримку євроінтеграції України.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

5 грудня у прокуратурі заявили, що під час розгону мітингу на Майдані Незалежності 30 листопада постраждало 79 людей.

Станом на 4 грудня вже 305 людей звернулися по медичну допомогу в результаті сутичок, що сталися під час проведення масових акцій протесту в Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування