Тимошенко запропонувала свій План дій із народовладдям

Неділя, 8 грудня 2013, 12:37

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко запропонувала Євромайдану план дій по зміні влади в країні.

Таке звернення зачитала донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко зі сцени на Майдані незалежності.

"Моя перша порада – не розпилюйте силу вашого удару, не витрачайте свою увагу на дрібних шісток режиму. Сконцентруйте всі свої плани, всі дії, всю силу на одному єдиному – на достроковому усуненні від влади причини всіх бід в Україні, автора та очільника авторитаризму й корупції - Януковича", - закликала вона.

"Безумовно, знаходячись за ґратами, я не можу взяти відповідальність за якість та ефективність втілення цього плану в життя. Тому план, який я зараз запропоную, є лише порадою, а втілювати його в життя або ні – це, безумовно, буде вашим спільним рішенням! Але вважаю своїм обов’язком висловити свої бачення публічно", - уточнила політик. 

Тимошенко зазначила, що Янукович "так змінив законодавство за чотири останніх роки, що у народу не залишилося жодного права на його усунення".

"Коли одна корумпована людина антиконституційно не дає вам користуватися вашою владою, не дає вам проводити чесні вибори, не дає вам мирно збиратися та проголошувати свою воля, то ви маєте всі, підкреслюю, всі конституційні підстави перейти до прямого народовладдя мирним та законним шляхом", - заявила політик.

"В системі законодавства України Конституція займає абсолютно пріоритетне місце і, коли всі інші закони заважають роботі Конституції, вони втрачають свою легітимність. Почніть діяти строго на базі тих статей Конституції, які визначають народ як єдине джерело влади", - додала вона. 

Тимошенко призвала сформувати "новий Уряд Народної Довіри та Центральну Виборчу Комісію Народної Довіри і "мирним шляхом приводити їх до влади". 

Тимошенко також запропонувала "негайно на Майдані затвердіть групу авторитетних військових від громадянського суспільства та опозиції, які невідкладно розпочнуть переговори з керівниками армії та силових структур всіх рівнів щодо їх переходу на бік народу, щодо їх відмови служити диктатурі".

"Ми мусимо унеможливити будь-який силовий варіант, що може бути використаний проти народу, який хоче втілити свою волю в життя", - пояснила вона. 

Екс-прем'єр також закликала "негайно затвердити на Майдані групу високопрофесійних кадрових дипломатів не менше 15 людей, які невідкладно розпочнуть переговори з лідерами всього демократичного світу про допомогу українському народу усунути авторитарний режим через введення санкцій та проведення міжнародних антикорупційних розслідувань персонально проти Януковича".

"Головне, що треба донести нашим дипломатам до світових лідерів – це те, що очікувати від Януковича підписання угоди з ЄС безперспективно", - пояснила вона.

"Негайно затверджуйте на Майдані антикорупційну групу, яка буде діяти на міжнародному рівні. В цю групу треба включити дипломатів, професійних слідчих та журналістів, які проводили сильні антикорупційні розслідування, підтверджені документами", - закликала Тимошенко.  

"Весь план буде можливим лише в одному випадку, якщо на майданах України будуть знаходитися мільйони українців, об'єднаних однією світлою та гідною ідеєю - розбудовою європейської, успішної держави. Ця ідея та одночасно мрія – не сумісна з Януковичем", - уточнила Тимошенко. 

"Наше п'яте завдання – щодня збільшувати кількість людей на площах, щодня посилювати тиск на Януковича в усіх християнських, мирних проявах. Піднімайте країну, не повертайтеся додому з поразкою. Наша справа чесна та моральна, Господь на боці тих, хто живе за його законами", - підсумувала вона. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування