У Валенсії українці вийшли на підтримку Євромайдана і готують петицію

Неділя, 8 грудня 2013, 15:17

Українці Валенсії і прилеглих містечок у неділю вдень вийшли на центральну площу під ялинку підтримати український євромайдан.

На площі зібралися понад 200-300 людей.

Фото Оксани Коваленко, УП
Фото Оксани Коваленко, УП
 
 

"Ми вперше зібралися цієї неділі. Ми слідкували за подіями в Україні і вийшли підтримати людей, які стоять там на Майдані. Зараз в Україні відбувається відродження нації", - розповіла "Українській правді" одна з організаторів українка Наталя Філенко.

"Там в Україні влада каже, що люди вийшли немирно, бо кидали каміння. Але якби влада бачила, як у Європі на будь-яке негуманне і непорядне рішення влади реагує європейський народ… Повірте, наша молодь в Києві вийшла як найцивілізованіша молодь у світі", - зазначила вона.

"Якби влада так повела себе в Європі, їм би сьогодні не було місце в тій державі, ані їм, ані їхнім дітям", - додала вона.

За словами Філенко, на площу вийшли люди, які відвідують українську церкву, або чиї діти вивчають українську мову в українській школі. Вона також порівняла, що у той час, як в Україні силовики нападають на український протестувальників, в Іспанії задача поліції - їх охороняти.

"Я прийшла до поліції у себе в містечку під Валенсією, щоб спитати як можна попросити дозволу і організувати акцію. Поліцейський дуже добре все знає. Він мені сказав важливу річ. Ви не маєте просити, ви маєте лише повідомити владу про те, що ви збираєте акція. А завдання поліції - вас захищати", - розповіла Наталя.

 

Під час акції люди збирали підписи під петицією до Європарламенту.

"Ми збираємо підписи, я розраховував на підписи 200 осіб, але сюди прийшли значно більше людей. Для подання петиції немає ліміту у кількості підписів. Просто на сайті реєструється громадянський запит… Далі він попадає в одних порядків денних. Я бачу, що Європа зрозуміла важливість стратегічного вибору на даний момент, я сподіваюся, що вони вживатимуть заходів", - сказав директор української школи у Валенсії Георгій Клімов.

Поки тривала акція, до українців часто підходили іспанці і задавали питання про те, що відбувається.

Після пояснень, багато хто висловлювався на підтримку українців.

"Люди, добивайтеся, бажаю вам успіху. Хай Янукович пам’ятає, що було в Румунії з Чаушеску", - сказала одна з іспанок, яка зацікавилась мітингом.

Після закінчення акції місцеві українці домовились, що якщо буде потрібна, наступної неділі вони також вийдуть на підтримку українського євромайдана.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування