Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Керівник ДПС Києва бреше, що камери дорогою до Межигір'я писали не автомайдан?

Неділя, 12 січня 2014, 22:18

Керівник ДПС Києва Юрій Лукіша заявляє, що численні пости міліції, які вели відеозйомку на шляху автомайдану до Межигір'я, робили це для контролю роботи даішників.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді" у неділю, перебуваючи на КПП на вулиці Богатирській, якою рухались автомайданівці до Межигір'я.

Так, під час руху з Європейської площі до Нових Петрівців кореспондент УП побачила численні пости ДАІ, поряд з якими стояли інші співробітники МВС з ручними відеокамерами. На питання, навіщо вони знімають машини, представники МВС заявляли, що вони знімають роботу постів ДАІ.

На КПП на Богатирській на балконі також стояв представник ДАІ з камерою та знімав рух машин на дорозі.

 Фото Vladimir Gutsalenko
Відео з реєстратора за кілька хвилин до розмови з Лукішою. Камера нагорі, інспектори внизу на рівні камери, або трохи за нею, сам Лукіша стоїть праворуч внизу
Відео з реєстратора за кілька хвилин до розмови з Лукішою. Камера нагорі, інспектори внизу на рівні камери, або трохи за нею, сам Лукіша стоїть праворуч внизу

Внизу стояв Лукіша, який не помітив камеру на балконі і намагався довести, що вона стояла на дорозі. Лише після запевнянь УП він визнав, що камера стояла нагорі і була направлена на машини.

На питання УП про відеозйомку відповів: "Інспектор несе службу, щоб у вас не виникало питання. Просто знімає, як працює міліція, як діє в тій чи іншій ситуації".

На уточнююче питання, що велася все ж таки зйомка автомобілів, Лукіша повторив: "Він знімає, як працівники міліції працюють".

"Приїдьте в центр громадських зв’язків, ми покажемо вам, що він знімав", - запросив "Українську правду" Лукіша.

На зауваження, що інспектори стояли не в полі зору камери, Лукіша лише знизав плечима.

Після ще кількох спроб задати питання, навіщо ведеться зйомка саме машин, він відповів: "Щоб потім не виникало питання, що працівники міліції діяли неправомірно".

Водночас він не зміг відповісти, чи вже були порушники з прапорцями і чи були такі, кого намагався зупинити інспектор, а вони не зупинилися. Неможливість надати відповідь, Лукіша пояснив тим, що сам приїхав на КПП лише 5 хвилин тому.

Вже наприкінці розмови на питання, чи були ситуації, коли працівник ДАІ намагався когось зупинити на цьому КПП, а машини з прапорцями не зупинилися, він лише заперечливо помотав головою.

Між тим працівник ДАІ, який знімав машини в розмові з "Українською правдою" заявив: "Я знімав дорогу з автомобілями".

Як відомо, після масштабної поїздки автомайадну у Межигір'я 29 грудня, від ДАІ намагаються скласти протоколи на багатьох учасників нібито за те, що вони не зупинилися на вимогу інспектора. Крім рапортів, інших доказів "правопорушення" немає. Часто люди взагалі не їхали тими вулицями, які вказані у рапортах.

Крім того, для прискорення процесу, в порушення закону працівники ДАІ ходили до людей додому і намагалися скласти на них протоколи прямо перед квартирами.

У кількох людей вже вилучили права на підставі цих рапортів.

Українська правда, відео Оксани Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування