Яценюк вимагає справ проти керівництва Мінкульту за цькування УГКЦ

Понеділок, 13 січня 2014, 16:00

Арсеній Яценюк вимагатиме від Генеральної прокуратури відкриття кримінального провадження стосовно посадовців Міністерства культури за залякування УГКЦ. 

Про це лідер фракції "Батьківщина" заявив на брифінгу у Штабі національного спротиву, повідомляє УНІАН.

Яценюк також звернувся до президента Віктора Януковича як прихожанин Української греко-католицької церкви: "Ви мені молитися ніколи не забороните, як і мільйонам українців".

За словами Яценюка, це відбувається "на тлі того, що Папа Римський (Франциск) два дні тому у своїй месі підтримав український народ у його боротьбі і прагненні до свободи".

Тому він просить генпрокурора Віктора Пшонку, щоб Генпрокуратура "негайно відкрила кримінальне провадження по відношенню до посадових осіб Мінкульту, які втрутились у свободу віросповідання".

Яценюк висловив сподівання, що "прихожани всіх церков стануть на захист нашого права молитися там, де ми хочемо – і Янукович ніколи не стане нам на заваді цього".

Як відомо, голова УГКЦ Святослав Шевчук заявив, що Міністерство культури листом попередило Українську греко-католицьку церкву про можливе припинення діяльності її релігійних організацій через присутність на Майдані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...