У дружини Юри Єнакіївського і Шумакова дачі поруч із будиночком Януковича

Середа, 15 січня 2014, 08:01

Родина депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка має будинок у селищі міського типу Восход, Ялта, за кількасот метрів від "Чайного будинку" Віктора Януковича у селищі Відрадне.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як свідчать дані Держархбудінспекції, дружина нардепа Ірина Іванющенко зареєструвала декларацію про готовність житлового будинку по вул. Аврори, 34 (літ. "В").

Сусідом Іванющенків на вул. Аврори, 34 (літ. "А", "Б", "Г", "Д") є бізнес-партнер "регіонала", уродженець Єнакієвого Юрій Шумаков.

 

У 2012-му фірма Шумакова за 13 мільйонів купила Багерівський аеродром в Ленінському районі Криму, збудовану за часів СРСР для польотів космічних кораблів "Буран". Продавши бетонні блоки злітної смуги за ринковою ціною, фірма мала заробити більше 50 мільйонів.

Вулиця Аврори в смт. Восход знаходиться поблизу Нікітського ботанічного саду. Ділянка, зайнята будинками Іванющенка і Шумакова, має площу 0,86 га.

Трохи нижче від цієї ділянки на березі моря знаходиться "Чайний будиночок" Віктора Януковича, зведений на колишній території державної агрофірми "Магарач".

Останній рік радником директора "Магарача" працював донецький бізнесмен Андрій Альоша (група "DMS"). У кінці грудня його призначили радником з питань взаємодії з бізнесом та залучення інвестицій голови Запорізької обласної держадміністрації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування