Суди без доказів забирають права автомайданівців. Ті звернуться до ЄСПЛ

Середа, 15 січня 2014, 12:08

Активісти автомайдану мають намір звертатися до Європейського суду з прав людини, якщо суди безпідставно позбавлятимуть їх водійських прав через те, що вони з'їздили у Межигір'я 29 грудня.

Про це йдеться у заяві Автомайданівців, яку оприлюднив один з співзасновників руху Дмитро Булатов.

"ДАІ активно виконує злочинний наказ зверху, тепер естафету репресій проти Автомайдану перейняли суди, безпідставно і безглуздо позбавляючи активістів водійських посвідчень", - йдеться у заяві.

"Панове судді, нам зовсім не важко пройти всі судові інстанції та зрештою звернутись до Європейського суду з прав людини", - наголошують активісти.

"На це потрібен час і певні зусилля, але ми, на відміну від Вас, робимо все можливе для встановлення правового порядку у всіх сферах життя. І якщо раптом станеться так, що Європейський суд задовольнить нашу скаргу, ми вже через годину надішлемо в усі посольства іноземних держав повний перелік прізвищ суддів, що виносили репресивні вироки", - наголошують у заяві.

"Хто знає, можливо Вам варто швидше покататись на лижах в Австрії, бо потім може не вийти. Цитую суддю, що позбавив водійського посвідчення нашого активіста: "Нічого особистого! Таке зараз життя!", - додав Булатов у заяві.

У вівторок рішенням суду було позбавлену маму активістки автомайдана Ольги Швець – Людмили Швець, повідомила "Українській правді" подруга активістки Анастасія Мельникова.

За її словами, Людмила Швець 29 грудня не могла бути на зазначеному в рапорті даішника місці правопорушення, бо в цей час була на чергуванні в лікарні протягом доби.

Однак, незважаючи на докази невинуватості, суддя вже виніс рішення про позбавлення її прав.

Як відомо, суди вже винесли кілька рішень про позбавлення водійський прав людей, які 29 грудня з’їздити на прогулянку до Межигір'я, де знаходиться резиденція президента Віктора Януковича.

Їх звинувачують у тому, що вони нібито не зупинились на вимогу працівника ДАІ. При цьому жодних доказів цього факту ДАІ не наводить.

Щонайменше на 2080 машин складено такі рапорти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News