Бізнесмен стверджує, що його позбавляють майна за участь у Євромайдані

Середа, 15 січня 2014, 15:53

Майно очільника ВО Свобода на Вінниччині, підприємця Олексія Фурмана арештовано.

Про це свободівець повідомив під час брифінгу у Верховної Ради.

У об'єднанні вважають, що Фурман, один з координаторів осередку ВО Майдан, який забезпечував доїзд людей в Київ на Майдан Незалежності, а також надавав підтримку для функціювання Майдану, став жертвою політичних репресій.

"Ми бачимо, що режим посилює тиск на підприємців, які виступають проти бандитської влади", - заявив уповноважений парламентської фракції Свободи на Вінниччині Андрій Мохник.

Фурман стверджує, що у жовтні Державний архітектурно-будівельний контроль проводив перевірку його кафе й не виявив порушень, про що був складений відповідний акт.

"Вони написали, що не виявлено ніяких порушень, і, відповідно, я можу працювати далі", - стверджує свободівець.

Документи надані ВО Свобода 
Документи надані ВО Свобода  

Однак пізніше виявилося, що підприємець мав сплатити сто тисяч штрафу.

"У понеділок, 13 січня, до мене на фірму прийшов судовий виконавець, який з’явився, аби описати майно. Мотивація – існування несплаченого штрафу в розмірі 103 230 грн., про який я взагалі нічого не знав", - розповідає Фурман.

За його словами, йому продемонстрували відповідний негативний акт, датований тим же числом, що й позитивний, який уклала комісія в тому ж самому складі.

 Документи надані ВО Свобода 
 Документи надані ВО Свобода 

"На основі цього документа мені нібито виписано штраф, про що мене як підприємця не було повідомлено. Відповідно, я не міг оскаржити їхні дії в суді", - пояснює Фурман.

Він стверджує, що 13 січня було ухвалено постанову про арешт його майна, яке цього ж дня оголосили в розшук.

 Документи надані ВО Свобода 

"Оскільки моя мама є одним із співзасновників підприємства, то вони накладають арешт навіть на її пенсію", - наголосив він.

Підприємець обурений такими діями чиновників і вважає їх протиправними.

"Закликаю всіх підприємців, які зазнали тиску з боку влади, які відчувають цю несправедливість, долучитися до протидії свавіллю режиму. Треба пікетувати їхні оселі, аби вони відчули, що є спротив їхньому безчинству", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування