Комуністи протиснули два "антифашистських" закони

Четвер, 16 січня 2014, 14:27

Верховна Рада в "ручному режимі" у четвер "прийняла" два закони комуністів, які спрямовані проти руйнівників пам'ятників та тих, хто "заперечує злочини фашистів".

Відповідні закони були подані за авторства комуністів Петра Симоненка та Ігоря Алексєєва.

Законом № 2178а запроваджується відповідальність (до 5 років позбавлення волі) за осквернення чи руйнування пам'ятників "спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни".

Інший закон № 2179а вносить зміни у Кримінальній кодекс, якими передбачаєть покарання (до 2 років тюрми) за "публічне заперечення чи виправдання злочинів фашизму, пропаганда неонацистської ідеології, виготовлення та(або) розповсюдження матеріалів, у яких виправдовуються злочини фашистів і їх прибічників".

Окремо у законі згадана організація "Ваффен-СС" [військові підрозділі СС] та підпорядковані їй структури.

Сам Симоненко на запитання "Української правди" чи може цей закон застосовуватись проти тих, хто пропагує ідеї УПА, відповів:

"А хіба в Нюрнберзькому процесі не визнано в документах, що ОУН-УПА були посібниками фашистів?"

"А в нас з того моменту, коли до влади прийшов Ющенко і його помаранчева команда, відбувається фашизація суспільства. І тепер неофашисти приходять у місцеві ради та Верховну Раду і пропагують той же інтегральний націоналізм Донцова", - додав він.

Як відомо, як підрозділ саме "Ваффен-СС" у роки Другої світової була сформована Дивізія "Ґаліціен".

Ані ОУН, ані УПА не були засуджені на Нюрнбергзькому процесі, так само як і загалом Ваффен СС усіх формувань, в тому числі і російських

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...