Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські депутати просять заборонити діяльність Свободи

П'ятниця, 17 січня 2014, 11:56

Президія Верховної Ради АРК просить Мін'юст і МВС заборонити діяльність ВО Свобода.

Відповідне звернення було прийнято на засіданні Президії Верховної Ради автономії 17 січня.

Кримські депутати звинувачують представників Свободи в діях "расистського, антисемітського та ксенофобського характеру", які, до того ж, "носять все більш радикальний характер і призводять до все більш тяжких наслідків".

Особливе їх обурення викликають заклики свободівців "до повалення конституційного ладу, розправи над посадовими особами, масових акцій непокори".

Також в ВР порушили тему факельної ходи на честь на честь дня народження Степана Бандери 1 січня.

"Учасники ходи широко використовували екстремістську і ксенофобську риторику, пропагували ідеї насильства, героїзації нацизму і його пособників, грубо порушували громадський порядок", - йдеться в заяві.

Крім того, у рішеннях Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської облрад позбавити повноважень облдержадміністрації в Криму також побачили вплив Свободи.

"Дані рішення руйнують систему управління країною, носять абсолютно нелегітимний характер і спрямовані на зміну конституційного ладу, підрив безпеки держави", - зазначають депутати.

"Звертаємося до Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ України з пропозицією розглянути в установленому законом порядку питання про припинення діяльності ВО "Свобода" на підставі статті 37 Конституції України та статті 5 Закону України "Про політичні партії в Україні", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування