Олійник і Колесніченко про "дітище": скасовувати не будемо, а змінити можемо

П'ятниця, 17 січня 2014, 14:23

У Партії регіонів не вважають за можливе переголосовувати ухвалені на засіданні парламенту в четвер закони, але не виключають внесення до них змін надалі.

"Якщо ми бачимо, що десь є жорсткі санкції, ми повинні врегулювати шляхом внесення змін", - заявив депутат Володимир Олійник на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Але ці закони, я вважаю, на сьогодні є актуальними, їх потрібно підписувати й по них жити. А практика застосування покаже, не виключено цього року, можливо, лібералізацію потрібно проводити", - заявив він.

Олійник зазначив, що ухвалення даного закону – це реакція на ситуацію в країні, яку потрібно врегулювати.

За словами депутата, потрібно подивитися, як цей закон буде діяти.

"Я буду одним із тих прихильників, коли ми побачимо на практиці, що потрібно окремі статті більш лібералізувати", - заявив Олійник.

У свою чергу, його соратник і співавтор скандального законопроекту №3879 Вадим Колесніченко також заявив, що "жоден закон не є недоторканним".

"Після його ухвалення, після того, як ми отримаємо правові підстави, коли отримаємо результати закону, безумовно, повинен корегуватися, але переголосовувати немає жодних підстав", - зазначив він.

Парламентар наголосив, що документи, зокрема законопроект №3879 ("закон Колесніченка-Олійника") на засіданні Верховної Ради в четвер були ухвалені відповідно до ситуації.

"Коли були кричущі порушення законодавства, коли були спроби захопити будівлі й не дати працювати державній установі, ми працювали відповідно до регламенту", - додав Колесніченко.

Він також заявив, що пишається своїм законом, який готував 3 роки. "Регіонал" запевнив, що його законопроект спрямований на захист мирних демонстрантів від дій провокаторів. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...