Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко побачив на Майдані "печерний націоналізм та елементи нацизму"

Четвер, 2 січня 2014, 14:03

На Євромайдані відбувається зростання ксенофобських настроїв та впровадження неонацистських ідей.

Таку думку висловив нардеп-регіонал Вадим Колесніченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Події, які відбулися увечері 1 січня в Києві і декількох містах України (факельні марші на честь Степана Бандери - ред.) - це тривожні тенденції, виклик усьому українському суспільству і кожному громадянину нашої держави" , - вважає він.

"Ми починаємо розуміти, що Евромайдан маргіналізується. На ньому, на жаль, починають домінувати ксенофобські настрої, печерний націоналізм і елементи нацизму" , - підкреслив депутат.

Колесніченко переконаний , що подібним маршам немає місця в Україні, "це прообраз фашистської диктатури, і все, що відбувається в останні тижні в країні, показує, що представники опозиції об'єдналися у фашистській ідеології, в нетерпимості і бажанні знищити країну і майбутнє нашої держави".

Регіонал стурбований тим, що смолоскипну хода, організована партією "Свобода", підтримали учасники Майдану , в тому числі нардепи від Батьківщини.

"Смолоскипна хода привабила багатьох активістів Евромайдана, що починає лякати. Це вже не демократія, це дійсно небезпечно для нашої держави, тому що гасла, які там звучали, неприйнятні в XXI столітті для культурних людей", - зазначив він.

"Це заклики до міжнаціональної ворожнечі, протистояння, і найстрашніше, що Евромайдан виявився співучасником... І що найбільш характерно - попереду виступали народні депутати від" Батьківщини", - підкреслив Колесніченко.

"Радикалізація, фашизація політичної опозиції" небезпечна для держави, переконаний він.

Більш того, Колесніческо закликав українців зупинити наближення до країни до фашизму.

За його словами "у хвилини такої небезпеки для нашої країни" кожен громадянин держави "повинен зрозуміти, що він особисто зробить, щоб зупинити фашизацію нашої держави, зростання неонацистських гасел і ідеології, зупинити цю коричневу чуму".

"Не секрет , що Партія регіонів категорично засуджує нацистський шабаш у центрі столиці і закликає лідерів опозиції дати оцінку цим діям свободівців та Батьківщини. Нацизму не місце на українській землі " , - упевнений він.

Депутат стверджує , що прихильники нацизму "будуть зупинені, а ті, хто вдавався, вдається і буде надалі намагатися вдатися до насильства для реалізації неонацистських планів, понесуть покарання згідно з встановленим законом порядком" .

Як відомо, вчора в ряді міст України, в тому числі і в Києві, пройшли мітинги і марші, присвячені 105 -й річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН ) Степана Бандери.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...