Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У сутичках на Грушевського постраждали більше двох десятків журналістів

Понеділок, 20 січня 2014, 15:29

У сутичках між міліцією та протестувальниками 19-20 січня постраждали вже 24 журналісти.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Серед постраждалих є представники 5 каналу, 1+1, ICTV, СТБ, 24 каналу, Спільнобачення, газети Вести, LB.ua, та інших медіа. Більшість з них постраждали від вибухів гранат та травматичної зброї, які використовували правоохоронці, деякі були побиті міліцією чи "тітушками".

Так, 20 січня у Києві молодики спортивної зовнішності побили фотокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він повертався вранці до свого авто після подій 19 січня на вулиці Грушевського.

Також в понеділок, як повідомлялося, з травматичної зброї поранили журналістку 1+1 Наталку Пісню.

Серед постраждали є також російські журналісти Євген Фельдман (фотокореспондент Нової газети) та Дмитро Сурнін (екс-головред газети Мой район).

Більше того, міліція затримувала деяких журналістів. В ІМІ розповіли, що силовики, наприклад, розхитали автобус, на якому стояли представники преси підхопили оператора 5 каналу Дениса Савченка, який упав, зірвали з нього бейдж "Преса" і потягли до автозаку. Зараз він вдома, у нього зламана нога.

Оператора онлайн-телебачення Спільнобачення Володимира Карагяура у міліції звинуватили у постачанні бензину  для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими.

Крім того, сьогодні вранці затримали двох журналістів Радіо Свобода, одного з них звинуватили у тому, що він "кидав у міліцію заборонені предмети".

Як відомо, протистояння на Грушевського продовжується. Вранці повідомлялося про близько 200 постраждалих. У ІМІ доповнюють список.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування