Журналіста і двох активістів затримали через бензин у каністрах

Понеділок, 20 січня 2014, 22:12

Оператора "Спільнобачення" та двох волонтерів затримали на заправці через те, що вони купували бензин у каністрах.

Зараз оператор онлайн-телебачення "Спільнобачення" Володимир Карагяура, виконавчий директор Київської міської асоціації роботодавців Олексій Маркусь та юрист Володимир Маркусь перебувають у ізоляторі тимчасового утримання на пр. Косогірний, 7.

Їх підозрюють у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими під час протистояння із правоохоронцями 19 січня на вулиці Грушевського у Києві, повідомляє Михайло Злидень, адвокат Олексія Маркуся.

Усім трьом висунули звинувачення за ч.2 ст. 294 ("участь у масових заворушеннях"), яка загрожує 15 роками в'язниці. Справи ведуть три різних слідчих.

За словами Злидня усіх трьох чоловіків затримали одночасно близько 9-ї вечора 19 січня на автозаправці на вул. Набережно-Лугова.

Приводом для затримання стало те, що чоловіки намагалися купити бензин в каністри. Посилаючись на слова Олексія Маркуся, адвокат говорить, що бензин намагалися купити для електрогенератора на Євромайдані.

Представники "Спільнобачення" надали слідству документи, які підтверджують, що для роботи онлайн-телебачення використовує три генератори, яким потрібне пальне.

За словами координатора онлайн-телебачення Галини Садомцевої, "Спільнобачення" має три генератори та сім спеціальних каністр з фірмовими знаками, які використовують для транспортування пального для заправки генераторів.

За даними адвоката, з цим каністрами Володимира Карагяура, Олексія Маркуся та Володимира Маркуся й затримали на заправці.

За словами Злидня, усіх трьох затримували та утримують з численними порушеннями чинного законодавства.

"За словами мого підзахисного, то було силове захоплення. Їх просто скрутили, кинули на землю, запихали в машину. Хто провів затримання, його підзахистний так і не зрозумів – ніхто їм не представився, не назвався. Близько двох годин затриманих ще возили по місту", - повідомив він.

"Ближче до півночі усіх трьох було доставлено у Дніпровське РОВД. Проте на мій офіційний запит було дано відповідь, що нікого з затриманих у відділку немає. За словами чергового, у райвідділі перебувають тільки люди, які добровільно прийшли на розмову", - додав Злидень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News