Апеляцію Пукача у справі Гонгадзе перенесено

Вівторок, 21 січня 2014, 13:18

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на вирок екс- начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача на 11:00 12 березня.

На засіданні суду 21 січня адвокат Пукача Георгій Демиденко зробив ряд заяв, у яких наводилися підстави для того, щоб не розглядати апеляцію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, він вказав, що суд першої інстанції порушив таємницю нарадчої кімнати, було порушення державної таємниці при розгляді справи, не були дотримані зобов'язання автоматичного розподілу справ між суддями.

Вийшовши з дорадчої кімнати, колегія суддів ухвалила рішення перенести слухання апеляції на 12 березня і за цей час провести службову перевірку за заявами, які були зроблені адвокатом Пукача.

У перенесенні також наголошується, що протягом цього часу Пукач продовжить ознайомлення з матеріалами справи.

Коментуючи перенесення в судовому засіданні, представник інтересів потерпілої вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко підкреслила, що вона шокована тим, що Пукачу надали ще час для ознайомлення з матеріалами.

За словами Теличенко, заяви, які були зроблені адвокатом Пукача , не можна розцінювати як підставу для нерозгляду апеляції.

"Суд фактично використовував ці заяви як привід для того , щоб відкласти розгляд", - сказала Теличенко.

Що стосується заяви адвоката Пукача про те, що нібито суд порушив таємницю нарадчої кімнати, то, за словами Теличенко, це стало відомо ще рік тому, і, отже, можна було написати заяву про злочин.

"Це не в заяві повинно бути оприлюднене , це не перешкоджає розгляду апеляції , то по ходу самої апеляції має бути розказано", - зазначила Теличенко.

Щодо другої заяви, яке стосувалося порушення законодавства про державну таємницю, на переконання Теличенко необхідно було писати заяву в Службу безпеки України .

Як відомо, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного позбавлення волі , визнавши винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування