Азаров: якщо провокатори не зупиняться, влада застосує силу

Вівторок, 21 січня 2014, 22:24

Керівництво України буде змушене застосувати передбачену законодавством силу, якщо протестуючі в центрі Києва не припинять протистояння.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю російському телеканалу "Вести 24" , показаному на телеканалі у вівторок ввечері.

"Якщо провокатори не зупиняться, то у влади не залишиться жодного іншого виходу, як застосувати передбачену законодавством силу та убезпечити наших людей", - сказав він.

Разом з тим, прем'єр висловив надію, що здоровий глузд все ж таки переможе.

При цьому він сказав, що питання про введення надзвичайного стану в Україні не постає, оскільки у влади є можливість вирішити проблеми й іншими способом.

"Ситуація в Києві далека від тієї, коли потрібно навіть теоретично розглядати можливість введення надзвичайного стану, дуже далека", - зазначив Азаров.

Також прем'єр підкреслив, що метою опозиції є отримання влади в країні, однак багато питань можна вирішувати й іншими способами, в тому числі, за столом переговорів.

"Ви хочете змінити виборчий процес? Давайте подумаємо - як. Хочете гарантій якихось виборчого процесу? Давайте подумаємо, які гарантії можна дати", - зазначив Азаров.

Він також підкреслив, що за всіма правопорушеннями, що відбулися до набрання чинності нового законодавства, будуть застосовуватися норми попереднього законодавства. Водночас, все карні діяння, які будуть вчинені після набрання чинності нових законів, оцінюватимуться вже за новими законодавчими нормами.

"Закони набули чинності сьогодні, з моменту опублікування і тому все, що відбувалося до сьогоднішнього дня, підлягатиме юрисдикції попереднього законодавства А ось все, що відбуватиметься сьогодні-завтра-післязавтра, в наступні періоди, - це все вже юрисдикція нового законодавства", - пояснив прем'єр-міністр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News