Суд заарештував уже 10 активістів, яким "шиють" погроми на Грушевського

Середа, 22 січня 2014, 15:38

Суд арештував 10 підозрюваних у масових заворушеннях на вулиці Грушевського.

Про це повідомляє прес-служба київської прокуратури.

"Районними судами міста Києва за клопотаннями слідчих та прокуратури першим десятьом підозрюваним у масових заворушеннях, що почалися 19 січня на Грушевського, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура наполягає, що "за матеріалами слідства усі ці особи брали безпосередню участь у масових заворушеннях біля стадіону Динамо, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна та опором представникам влади".

У прокуратурі запевняють, що "ці дії правопорушники вчиняли із застосуванням зброї, бейсбольних бит, бордюрного каміння та "коктейлів Молотова"".

Кримінальні провадження відкриті за статтею 294 КК України.

Як відомо, у вівторок з'явилися перші "в'язні Грушевського". Суд залишив на 2 місяці під вартою затриманих активістів Євромайдану Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця.

Трьох активістів, які твердять, що не були на Грушевського, дорогою додому перестріли "тітушки" біля меморіалу Голодомору і побили.

Потім автобус із "Беркутом", який викликали тітушки, забрав активістів до райвідділку, де їх звинуватили в організації заворушень.

Як відомо, в ніч на 20 січня активістів Майдану було затримано шістьох студентів театрального інституту ім.Карпенка-Карого та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС. 

Невідомі на Подолі затримали сімох студентів без пояснення причин. "По хлопцях було видно, що вони повертаються з нічного Майдану. Зупинилося кілька машин різних марок, хлопців у камуфляжі і "берцах" силою заштовхали до машин. Одному вдалося викрутитися і втекти", - повідомили родичі затриманих.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...