Азаров: Від міліції вимагають мінімального застосування сили

Середа, 22 січня 2014, 20:53

Уряд не давав МВС жодних додаткових інструкцій щодо застосування сили до протестувальників.

Про це, як повідомляє сайт уряду, заявив прем‘єр-міністр України Микола Азаров у Швейцарії в інтерв’ю телеканалу ВВС.

Азаров, йдеться в повідомленні, запевнив, що чинні інструкції передбачають мінімальне застосування сили правоохоронцями.

"Микола Азаров підкреслив, що проти мирних мітингувальників сила не застосовувалася і застосовуватись не буде", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр переконує, що правоохоронці не вийшли за рамки їх повноважень

"Інструкції правоохоронним органам надані прості: не допускати застосування сили проти мирних мітингувальників, не допускати силового захоплення урядових будівель і установ. І вони використовували виключно затверджений перелік засобів, зокрема, застосування сльозогінного газу, якщо існує загроза життю працівників правоохоронних органів, та застосування щитів тощо", - наголосив він.

Як відомо, в Києві з 19 січня продовжується протистояння між міліцією та демонстрантами, приводом для якого стала відмова влади виконувати вимоги протестувальників та прийняття 16 січня законів, що суттєво обмежують права й свободы громадян. Його жертвами стали вже 5 протестувальників з яких четверо, за даними активістів, загинули від вогнепальної зброї. 

Крім того, під час сутичок на Грушевського із колонади біля стадіону Динамо впало двоє чоловіків, один з яких помер у лікарні від отриманих травм. ГПУ офіційно підтвердила загибель ще двох чоловіків від вогнепальних поранень.

Також з'явилася інформація про те, що у Бориспільському районі, куди раніше викрадачі вивезли Ігоря Луценка, виявлено два трупи зі слідами тортур.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News