Голова ОБСЄ готовий бути посередником у переговорах влади та активістів

Четвер, 23 січня 2014, 00:10

Голова Організації із безпеки й співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Швейцарії Дідье Буркгальтер заявив про готовність виступити посередником у переговорах між учасниками конфлікту в Україні.

Про це ідеться в повідомленні ОБСЄ.

Голова ОБСЄ Буркгальтер у середу висловив глибоку занепокоєнність із приводу ситуації в Україні, і закликав всі сторони конфлікту втриматися від насильства й почати мирний діалог у якості необхідного першого кроку в напрямку вирішення нинішньої кризи.

"Я глибоко стурбований повідомленнями про жертви і мої думки з родинами загиблих і потерпілих. Як голова ОБСЄ Швейцарія готова допомогти Україні знайти мирний політичний вихід із цієї кризи", - заявив голова ОБСЄ.

Він також закликав всі сторони втриматися від насильства й домагатися стабілізації ситуації на основі діалогу за участю всіх сторін.

Буркгальтер зазначив, що в ОБСЄ є необхідні інструменти й механізми для роботи як неупередженого посередника у таких ситуаціях, і він готовий підтримати українську владу з метою зниження напруженості й запобігання подальшої ескалації.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...