Азаров запевнив СОТ, що влада обмежує застосування сили

Четвер, 23 січня 2014, 14:00

За загибель протестувальників на вулиці Грушевського відповідають "бойовики-провокатори", а влада прагне врегулювати конфлікт мирно.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі із Генеральним директором СОТ Роберто Азеведо.

"Як прем’єр-міністр України я відповідально заявляю, що влада не причетна до загибелі людей. Ми глибоко співчуваємо цій трагедії", - сказав Микола Азаров.

Винними у цій ситуації він вважає протестувальників-радикалів.

"Влада має справу із витонченими і вкрай жорстокими провокаціями з боку бойовиків, для яких людське життя лише розмінна монета для досягнення їхніх цілей – антиконституційного захоплення влади", - заявив Азаров

Більш того, голова Кабміну підкреслив, що "навіть у цих умовах" влада обмежує застосування сили і ставить за головну мету мирне врегулювання ситуації.

Як відомо, в Києві з 19 січня продовжується протистояння між міліцією та демонстрантами, приводом для якого стала відмова влади виконувати вимоги протестувальників та прийняття 16 січня законів, що суттєво обмежують права й свободи громадян. Його жертвами стали вже 5 людей, з яких четверо, за даними активістів, загинули від вогнепальної зброї.

У КМДА повідомляють, що з 19:00 19 січня до лікарів звернулися 157 учасників протестів на вулиці Грушевського в Києві, 72 з них госпіталізовано. В той же час лікарі-добровольці, які перебувають недалеко від зони конфлікту, заявили, що тільки 22 січня постраждали кілька сотень людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News