Кернес готується до штурму: просить мітингарів діяти в рамках закону

Субота, 25 січня 2014, 16:10

Міський голова Харкова Геннадій Кернес закликав учасників політичних протестів діяти в рамках закону.

Про це йдеться у заяві Кернеса, розміщеній на сайті Харківської міськради.

"Закликаю учасників політичних протестів поводитися розсудливо і в рамках закону. Захоплення будівель органів влади - каране діяння, і закон буде на боці сил правопорядку. Не розпочинайте війну, в якій вам не перемогти. У Харкові є сили і воля для того, щоб зупинити охочих геройствувати і проливати кров", - заявив мер Харкова.

Разом з тим Кернес застеріг ультрас від прояву агресії.

"Харків - не футбольне поле, і життя - не гра. Не використовуйте політичну кон'юнктуру як привід проявити агресію. Якщо ви - патріоти і любите "Металіст", вам не по дорозі з тими, хто розхитує ситуацію в Харкові", - зазначив міський голова.

Як відомо, раніше ультрас ФК Металіст офіційно заявили про початок активної підтримки Євромайдану й намір захищати харківський Євромайдан "від можливих провокацій "простітушек".

У свою чергу футбольний клуб "Металіст" заявив, що  може обмежити доступ на матчі тим фанатам, які братимуть участь у "масових заворшуеннях" із символікою "Металіста".

За останні дні у низці областей західної, центральної та північної України активісти штурмують та захоплюють облдержадміністрації. Прокуратури областей відкривають по факту кримінальні провадження, а суди засуджують затриманих активістів до 2 місяців арешту, інкримінуючи участь у масових заворушеннях.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування