Нардеп: Росія озброїла Захарченка гранатами для розгону Грушевського

Субота, 25 січня 2014, 18:31

Міністерство внутрішніх справ отримало з Росії на озброєння ручні бойові гранати, які найближчим часом можуть бути використані під час сутичок на вул.Грушевського

Про це заявив нардеп від Батьківщини Віталій Ярема.

У Штабі національного спротиву нардеп продемонстрував ручні бойові гранати, доставлені з Росії Міністерству внутрішніх справ України.

"До нас у Штаб надійшла інформація про те, що найближчим часом або під час сутичок на вулиці Грушевського можуть бути застосовані спеціальні засоби російського виробництва", - повідомив Ярема.

Також нардеп продемонстрував документи про оформлення боєприпасів під час доставки на територію України, зокрема, копію заяви на ім’я керівника Київської міжрегіональної митниці, підписану 23 січня заступником міністра внутрішніх справ Лекарем.

"За нашою інформацією, ці гранати – "Факел-С", "Заря-2", "Пламя-М" та інші - доставлені з РФ декілька днів тому і зараз знаходяться на озброєнні МВС України", - сказав Ярема.

За його словами, всі ці гранати не пройшли сертифікацію.

Фото ВО Батьківщина
Фото ВО "Батьківщина"
Фото ВО Батьківщина
Фото ВО "Батьківщина"

Ярема звернувся до працівників правоохоронних органів з інформацією про те, що застосування таких спеціальних засобів тягне за собою кримінальну відповідальність за військові злочини та кримінальну відповідальність за перевищення службових повноважень.

"Ми не знаємо, що в середині цих гранат. Це може бути нервово-паралітичний газ", - повідомив Ярема та додав, що наслідки для здоров’я людей від використання цих гранат невідомі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування