У Києві та Дніпропетровську попрощалися з активістами, застреленими на Грушевського

Неділя, 26 січня 2014, 16:31

У Михайлівському соборі у Києві відбулася панахида за загиблим активістом Михайлом Жизневським. Після цього труну із активістом принесли на Майдан Незалежності, де панахида продовжилася.

До Михайлівського собору прийшли тисячі людей. Зайти до церкви змогли не всі охочі, площа перед храмом була заповнена людьми, повідомляє 5 канал.

Михайло Жизневський родом із Білорусі  загинув під час протистоянь із силовиками на вулиці Грушевського 22 січня. Причиною смерті стали вогнепальні поранення. 26 січня йому виповнилося б 26 років. 

Разом із тим на Дніпропетровщині відбулося прощання з 21-річним активістом Сергієм Нігояном.

У церемонії прощання у його рідному селі Березнуватівка взяло участь понад тисяча людей. Усі витрати, пов'язані з похованням, фінансувала вірменська діаспора, повідомляє Радіо Свобода

За словами учасників церемонії, батьки Нігояна тяжко переживають загибель єдиного сина: мати не знайшла в собі сил спілкуватися з журналістами, а батько сказав: "Майдан повинен протриматися. Мій син загинув за Україну!".

Вшанування пам’яті загиблого євромайданівця провели в різних містах Дніпропетровщини, зокрема у Кривому Розі та Нікополі.

У Дніпропетровську просто неба люди запалили свічки та лампадки в пам'ять про Сергія, а також зажадали від влади та громадськості встановлення йому гідного монумента. На площу учасники акції принесли синьо-жовті прапори з жалобними стрічками.

Дніпропетровські євромайданівці проголосили неділю днем жалоби за Сергієм. Також вони закликали всіх небайдужих людей цього дня замовити церковні служби та запалити свічки в пам'ять про юнака.

Джерело відео - 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування