Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин і К° закликають Раду "взяти на себе головну відповідальність за країну"

Неділя, 26 січня 2014, 18:52

Низка народних депутатів оприлюднили звернення із закликом "взяти на себе головну відповідальність за країну".

Про це повідомляє пресс-служба голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони

Депутати застерігають, що "громадянський конфлікт переростає у громадянську війну."

"Сьогодні той момент, коли кожен депутат повинен усвідомити свою персональну відповідальність за недопущення подальшого розвитку драматичних подій в Україні", - сказано у відкритому листі.

"Верховна Рада має взяти на себе головну відповідальність за країну. І це вимагає її консолідації, зняття внутрішнього протистояння, налагодження діалогу для невідкладного прийняття необхідних рішень, виключивши можливість введення надзвичайного стану в країні", - наголошують підписанти.

Вони створюють депутатське об’єднання, яке хоче "надати переконливі, правдиві відповіді суспільству на всі поставлені ним питання".

Ключові з них: відставка Кабінету міністрів, скасування законів, проведених через Верховну Раду 16, крім держбюджету на 2014 рік, прийняття політичного рішення про повернення до парламентсько-президентської форми правління, прийняття Закону про реальну амністію усіх учасників подій, після прийняття вищезазначених рішень ВР - здійснення зустрічних кроків щодо звільнення адміністративних будівель, розблокування урядового кварталу з відведенням спецпідрозділів.

Верховна Рада, починаючи з 28 січня, повинна працювати у режимі пленарних засідань аж до врегулювання політичної кризи в Україні, вважають ініціатори відкритого листа.

Всім народним депутатам, які підтримають дане звернення, пропонується зібратися у понеділок 27 січня 2014 року о 13:00 в приміщенні Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони (вул. Садова, 3а).

Список підписантів відкритий, вказано в листі.

Звернення підписали депуати, які раніше відзначалися лояльністю до влади. Крім Володимира Литвина, документ підписали позафракціїні депутати, Єремеєв, Мошенський, Тимошенко, Сергієнко, Рудьковський, Мартиняк, Атрошенко, Благодир, Шаповалов , Лабазюк, Ващук ,Пилипишин, Поплавський, Івахів, Балога, Петьовка.

Пізніше Віктор Балога спростував свою участь у депутатській групі, створеній з метою пошуку рішень в умовах конфлікту в Україні.

Як йдеться в заяві депутата, опублікованому на сайті "Єдиного центру" , "і відставку уряду, і повернення до Конституції 2004 року, і амністію учасникам опору, і скасування диктаторських законів він підтримує і буде за це голосувати у Верховній Раді".

"Але ні в якій колгосп з позафракційних депутатів я не вступав. Тому прошу не сватати мене в різні депутатські групи, і без мого відома моє прізвище не використовувати. Бо виходить так, що хтось мерзне, рятуючи країну, а хтось думає, що справу вже зроблено і приступив до своєї улюбленої справи - ​​пошуку власної вигоди в цій непростій для країни ситуації", - зазначив Балога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...