Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС: під час штурму Українського дому в міліцію кинули бойову гранату

Неділя, 26 січня 2014, 21:20

Під час штурму Українського дому в міліцію кинули бойову гранату РГД-5, яка не розірвалася.

Про це заявив заступник начальника-керівник міліції громадської безпеки столичного Шевченківського райуправління  Володимир Григоренко, повідомляє прес-служба МВС.

"В приміщенні знаходилося більше 300 працівників міліції, які несли службу вже два місяці в резерві та не були задіяні на охороні громадського порядку. Це працівники столичних райуправлінь та патрульно-постової служби", - каже він.

За його словами, під час нападу на будівлю, правоохоронці мали достатньо сил для забезпечення захисту приміщення та навіть для відтиснення нападників.

"Міліціонери чітко розуміли, що застосування сили в цей момент, коли влада та опозиція майже домовилися про владнання конфлікту, недопустимо і покинули Український дім лише після наказу міністра Віталія Захарченка", - зазначає представник МВС.

Він наголошує, що у бік правоохоронців кидали каміння та пляшки із запалювальною сумішшю, а спеціальні групи відслідковували всі небезпечні предмети, які летіли в силовиків, щоб вчасно зреагувати.

"З боку правопорушників була кинута граната, яка не розірвалася. Виявилося що на ній залишилася чека. Незрозуміло чи просто забули її висмикнути, чи розраховували, що ми кинемо цю гранату в них, але я особисто її знешкодив, розібрав на частини. Зараз вибуховий пристрій переданий експертам. Попередньо - це бойова граната РГД-5", - стверджує Григоренко.

Він також заявив, що працівники міліції зброї завжди несуть службу з охорони громадського порядку без вогнепальної зброї.

"Тому інформація про набої, які начебто знайшли на даху – це чиясь вигадка, або розіграний спектакль", - підкреслив керівник міліції громадської безпеки Шевченківського РУ.

Як відомо, раніше активісти Майдану, які зайняли будівлю Українського дому, виявили на даху велику кількість набоїв для армійської зброї – автоматів Калашникова та карабіну Симонова.

Також ветерани-афганці, які виявили набої, продемонстрували чіткі сліди на снігу від підпорок для цієї зброї.

Протягом декількох годин представники відмовлялися виходити з Українського дому на вимогу мітингувальників. Після уходу міліціонерів у приміщенні знайшли велику кількість спиртного і розкрите музейне сховище.

У той же час в МВС відмовилися повідомляти, яка була мета переміщення міліціонерів в Український дім.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування