Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін каже, що журналісти мають бути готові до розбитих камер

Вівторок, 28 січня 2014, 02:45

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін закликає журналістів бути готовими до ушкодження їхньої апаратури в нинішній ситуації.

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи на прохання журналіста напади невідомих на співробітників ЗМІ, які сталися останніми днями в Харкові.

"Якщо ви хочете досягти чогось дуже гарного у вашій професії, будьте готові, що хтось може зламати вам вашу камеру", - сказав Добкін.

Він зазначив, що на його думку, журналіст, що поставив запитання, занадто перебільшує ризик для його роботи.

"У нинішніх реаліях, які є в нашій країні, будь-яка робота стає небезпечною. От учора іноземного студента побили до півсмерті тільки лише тому, що він іншої раси", - сказав він.

Добкін підкреслив, що робота журналістів приносить максимальні плоди, якщо вони висвітлюють ті або інші події, перебуваючи в самій гущавині подій.

Але якщо є протистояння одних людей проти інших, може постраждати й камера, і людина.

"Напевно, у запалі боротьби - не тому що хочеться вдарити журналіста або напасти на журналіста - тому що людина може бути в стані афекту й не розбирається, хто перед нею стоїть - звичайно ж, може постраждати й журналіст", - зазначив Добкін.

Як відомо, 26 січня при нападі групи людей з битками на учасників мітингу проти загрози тоталітаризму було побито оператора, а також ушкоджено камеру й штатив місцевої телекомпанії "Агентство телебачення "Новини".

25 січня невідомі напали на ходу протесту проти загрози тоталітаризму в Харкові, кидаючи шматки льоду, зокрема, у журналістів, і намагаючись ушкодити апаратуру.

Вони розбили фотоапаратуру оператору каналу "1+1" Сергію Алексєєву, що знімав подію на фотоапарат, а також завдали кілька ударів по обличчю оператору-фрілансеру Антону Авіжасу.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування