Добкін організовує робітників та козаків для наведення порядку в областях

Вівторок, 28 січня 2014, 04:16

Харківська облорганізація Партії регіонів має намір залучити до охорони громадського порядку трудові колективи підприємств і козаків.

Про це заявив журналістам на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він підкреслив, що суспільство стоїть на порозі серйозного силового конфлікту.

"Ненависть у суспільстві до представників різних регіонів - ну, стосовно один одного - уже така, що люди хочуть фізичного впливу на своїх супротивників... Але розмовляти будуть тільки із сильними. Ми створюємо дуже серйозне суспільне об'єднання, що буде мати в тому числі й "силові структури", які будуть стежити за порядком і брати участь у тих акціях, які в законний спосіб допоможуть нам наводити порядок на території Харківської й інших областей",- зазначив він.

За словами Добкіна, такі структури будуть створюватися на підставі закону "Про участь громадян в охороні громадського порядку".

Крім того, за статутом багатьох об'єднань козачих організацій, їм дозволено створювати загони по охороні громадського порядку разом з міліцією.

"От таким шляхом ми й підемо. Плюс у нас було рішення практично у всіх найбільших трудових колективах на заводах Харкова про створення дружин з охорони громадського порядку - це ще один законний спосіб",- відзначив Добкін.

Він зазначив, що передбачається спільне патрулювання й посилені пости силами міліціонерів, громадських працівників, а також представників козацтва.

У випадку штурму облдержадміністрації частина людей буде на вулиці фізично захищати будинки й людей, які там працюють.

"Ми себе ще не проявляли, ми тільки починаємо. Ми тільки виходимо й виводимо на основний шлях наш бронепоїзд",- сказав Добкін.

Він зазначив, що співробітники партійного офісу проробляють, зокрема, питання фінансування таких структур.

"Де брати кошти - будемо думати... Але одне вам скажу - найважливіше для мене й улюблене: ми для цього гранти використовувати не будемо, будемо робити за наші вітчизняні гроші",- сказав Добкін.

Він зазначив, що дані структури будуть діяти без біт, без травматичних пістолетів і без тих засобів, які можуть принести шкоду здоров'ю інших людей.

Він підкреслив, що будуть використані тільки ті спеціальні засоби, які дозволені законом.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування