Новий закон комуністів небезпечний для "патріотів" - Тягнибок

Вівторок, 28 січня 2014, 12:43

Лідер "Свободи" Олег Тянибок не виключає, що за новим законом про заперечення злочинів фашизму можна буде притягнути до відповідальності будь-кого, хто "каже патріотичні речі".

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам у вівторок після голосування у парламенті.

За його словами, фракція "Свободи" не голосувала за пропоновані комуністами закони.

"Наша пропозиція була не розглядати так звані фашистські закони, або ставити їх хоча б у першому читанні, оскільки там купа моментів, які можуть створити юридичні проблеми для тих, хто говорить, що вояки УПА - це герої нашої держави", розповів він журналістам.

На думку Тягнибока, положення закону "Про заперечення…" нечіткі і неконкретні, "прибічниками фашизму можна буде вважати будь кого, хто говорить патріотичні речі".

Проте, за словами лідера "Свободі", опозиція погодилися голосувати цей закон, "щоб отримати позитивне голосування по скасуванню законів 16 січня". "Тому було прийнято рішення в цілому голосувати за фашистські закони, але "Свобода" не голосувала", додав він.

Тягнибок назвав скасування законів у вівторок "першим кроком", "також маємо заяву про відставку Азарова, а з ним йде весь уряд, в тому числі "ненависний Табачник".

Проте, депутат підкреслив, що поки що немає підпису президента під заявою Азарова про відставку.

Зараз у парламенті йде робота над законом про амністію. Опозиція наполягає на безумовному звільненні людей, які затримані по всій Україні.

"Влада наполягає, щоби в цей закон були внесені прикінцеві положення. Мітингувальникам пропонується 15 днів на звільнення адмінбудинків, магістралей, на збір наметів", розповів депутат.

"Зараз домовляємось, яким буде цей закон", додав Тягнибок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування