МВС: "УПА" вбила міліціонера в Києві

Середа, 29 січня 2014, 13:07

В МВС заявляють про причетність до вбивства міліціонера 24 січня організації "Українська повстанська армія" й повідомляють про ще одне вбивство силовика.

Таку інформацію розповсюджує прес-служба ГУМВС України. 

За даними відомства, у вівторок у Києві на вулиці Сергія Лазо було застрелено 42-річного старшого прапорщика міліції. Він отримав вогнепальне поранення грудної клітки з пошкодженням серця та діафрагми і помер у лікарні.

"За цим фактом слідчим відділом Дніпровського РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ "Умисне вбивство". Проводиться досудове слідство. З’ясовуються всі обставини", - повідомили в МВС.

В п'ятницю у відомстві повідомляли про загибель старшого сержанта міліції Андрія Єндріжієвського в Голосіївському районі поряд з гуртожитком, де мешкають бійці спецпідрозділу Беркут.

Пізніше у Facebook на сторінці користувача, який називає себе "Українська повстанська армія", з'явилася повідомлення про те, що одноіменна організація бере на себе відповідальність за вбивство міліціонера.

"УПА бере на себе відповідальність за вбивство міліціонера 24 січня 2014 р. поряд з гуртожитком "Беркуту". Цей вчинок є помстою за вбивства протестувальників, катування ув’язнених та знущання над ними", - йдеться в розміщеному на сторінці тексті, який названий "Ультиматумом УПА".

 скріншот поста в Facebook

В ньому від міліції вимагають перейти на сторону "Революційного Майдану", а від влади - звільнити політв'язнів та арештувати ряд посадовців.

"У разі невиконання нашого ультиматуму ми будемо змушені продовжити повстансько-партизанську боротьбу, вбиваючи по кілька працівників міліції щотижня", - йдеться в тексті.

В той же час від протестувальників в центрі Києва "учасники групи" нібито відмежовуються.

"Ще раз підкреслимо, що ми ніяк не пов’язані з євромайданом та тими уявними "терористами-екстремістами", про яких нещодавно сповіщала прес-служба МВС, але ми підтримуємо будь-який рух проти режиму Януковича", - підкреслює автор тексту.

Згадувана сторінка в Facebook була створена кілька днів тому (25 січня) й не містить будь-якої символіки, фотографій чи інформації про її авторів.

Незважаючи на це, у міліції серйозно сприйняли дану заяву.

"В Міністерстві внутрішніх справ України перевіряють інформацію, яка розміщена на сторінці "Української Повстанської Армії" (УПА) в одній із соцмереж, про те, що ця організація бере на себе відповідальність за вбивство міліціонера біля гуртожитку "Беркута" у Голосіївському районі столиці", - повідомили в прес-службі МВС.

"24 січня у Києві застрелили міліціонера. Відповідальність за вбивство на себе взяла Українська повстанська армія", - йдеться в більш пізній заяві відомства.

В той же час в міліції вже натякають на зв'язок цього вбивства з Євромайданом.

"За однією із версій, вчинення цього вбивства пов’язане з масовими протестами у Києві, а також із закликами окремих народних депутатів до силового протистояння із міліцією", - йдеться в повідомленні МВС.

При цьому одноіменна спільнота в Facebook, яка присвячена подіям початку 20-го століття в Україні, від причетності до згаданих заяв відхрещується.

"Адміністрація сторінки "Українська повстанська армія" офіційно заявляє, що не має жодного стосунку до вищезгаданого профілю-дублікату і вважає це провокацією", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у МВС звинувачують протестувальників у вбивстві капітана міліції Кисілевського Олександра в Херсоні.

"28 січня від тяжких поранень помер працівник херсонської міліції. Йому та ще двом міліціонерам нанесли чисельні удари ножем декілька радикально налаштованих молодиків, активних учасників акцій протесту", - заявили в МВС.

Раніше у відомстві повідомляли про те, що кількох їх співробітників майданівці нібито викрали та катували, після чого відпустили. На Майдані ці звинувачення відкидали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News