Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міщенко придумав, як повернути стару Конституцію в один день

Середа, 29 січня 2014, 14:56

Опозиційний депутат Сергій Міщенко зареєстрував зміни до закону про КС, прийняття яких дозволить повернутися до старої Конституції без додаткових процедур.

Про це Міщенко розповів журналістам після реєстрації документу.

За його словами, серед змін є норма, якою Конституційному суду  дозволяється переглядати та визнавати "нікчемними свої рішення" в разі, якщо вони були прийняті з порушенням процедури чи з перевищенням повноважень.

"Сьогодні всі і навіть перший президент Леонід Кравчук визнали, що КС перевищив повноваження під час ухвалення рішення щодо Основного закону. Якщо створювати сьогодні конституційну комісію, то її діяльність затягнеться на невизначений час", - сказав він.

"А завдяки цим змінам можна повернутися до Конституції 2004 року одразу після голосування в залі. Тобто сьогодні голосуємо – сьогодні підписується закон, і вже сьогодні КС зможе скасувати своє попереднє рішення", - зазначив він.

Разом із тим пізніше Міщенко продемонстрував журналістам проект постанови про створення ТСК щодо підготовки змін до Конституції для повернення до парламентсько-президентської республіки.

Згідно з текстом постанови, комісія має подати зміни до Конституції до 1 березня 2014 року. Термін дії комісії обмежується 1 жовтня.

Головою комісії пропонується призначити Руслана Князевича, а його заступником Валерія Писаренка, близького до заступника першого глави АП Андрія Портнова.

"Я пропонував знайти короткий шлях, але вони обрали довгий шлях", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування