Українська правда
https://www.pravda.com.ua/news/2014/01/31/7012295/

Захарченко хоче застосовувати вогнемети

П'ятниця, 31 січня 2014, 19:00

МВС пропонує додати до переліку спецзасобів, які застосовується міліцією при охороні громадського порядку, реактивні вогнемети "Джміль" і "Джміль- М".

Про це йдеться у проекті постанови уряду, повідомляє ZN.UA

"Джміль" і "Джміль- М" вписані у розділ переліку спецзасобів, де згадуються ручні газові гранати і патрони з газовими гранатами.

У пояснювальній записці до постанови виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко зазначив, що такі спецзасоби дозволить "належним чином забезпечити виконання завдань з охорони громадського порядку, громадської безпеки та боротьби зі злочинністю".

Натисніть, щоб збільшити
Натисніть, щоб збільшити
 

Натисність, щоб збільшити
Натисність, щоб збільшити

Натисніть, щоб збільшити
Натисніть, щоб збільшити

 

Як відомо, реактивний піхотний мобільний вогнемет "Джміль -М" використовується військовими підрозділами радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Сухопутних військ Росії.

Він призначений для знищення живої сили супротивника, яка розташована в спорудах, виведення з ладу автомобільної та легкої броньованої техніки, руйнування укріплених об'єктів.

Вогнемет здатний вражати живу силу на відстані до 1,7 кілометрів, прицільна дальність стрільби - до 800 метрів.

Окрім термобаричних і запальних боєприпасів вогнемет "Джміль" може стріляти димовими зарядами, що створюють непроникну завісу і тим самим засліплюють противника. 

© 2000-2018 "Українська правда"
Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.pravda.com.ua