Опозиція вимагає, щоб Пшонка, Захарченко і Якименко звітували у Раді

Середа, 8 січня 2014, 15:11

Опозиція вимагає, щоб голови Генпрокуратури, МВС та Служби безпеки наступного тижня відзвітували у Верховній Раді щодо закону про "амністію" євромайданівців.

Про це після зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

Кличко вимагає від силовиків прозвітувати, чому не виконується закон про  припинення переслідувань активістів і звільнення всіх затриманих.

"Ми вимагаємо від ГПУ припинити тиск на громадських активістів і людей, які відстоюють свої права. Цей тиск сьогодні набуває безпрецедентних масштабів. А також забезпечити виконання закону про припинення переслідувань учасників масових акцій", - заявив Кличко.

"Не почуло суспільство і про хід розслідування справ щодо побиття студентів, журналістів, активістів та Тетяни Чорновол. Не говорячи вже про те, що досі не названі і не притягнуті до відповідальності усі причетні до цих злочинів", - додав він.

Кличко обурився тим, що Пшонка заявив, що прокуратура не може встановити беркутівців, які жорстоко били студентів.

Він повідомив, що "УДАР" також вимагає від Генпрокуратури взяти під контроль та забезпечити прозоре розслідування справ щодо тиску і на представників партії.

Як відомо, у середу опозиційні депутати провели зустріч із генпрокурором, через те, що закон про припинення переслідувань євромайданівців не працює.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування