Закон "про амністію" опубліковано в офіційній пресі

Субота, 1 лютого 2014, 09:21

Парламентська газета "Голос України" у числі від 1 лютого опублікувала закон "про амністію" №4021-3, підписаний президентом Віктором Януковичем напередодні. 

Закон набирає чинності з дня, наступного з дати опублікування, однак вводиться в дію з дня, наступного за днем публікації на сайті Генпрокуратури повідомлення про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій – звільнення протягом 15 діб всіх будівель (органів держвлади), зайнятих у Києві та інших містах, розблокування вул.Грушевського  та вулиць у Києві і в Україні крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

Крім того в "Голосі України" опублікований закон про визнання такими, що втратили чинність законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня "в ручному режимі".

Як відомо, вночі 29 січня депутати 232 голосами підтримали проект закону №4021-3 про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, запропонований представником президента у парламенті Юрієм Мірошниченком. 

В опозиції заявили, що Майдан не виконуватиме умов влади і не розійдеться, оскільки вимоги протестувальників не виконані.

31 січня Віктор Янукович підписав закони про "амністію" та про скасування прийнятих 16 січня "законів про диктатуру".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...