Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Диктаторські закони" скасували, бо США "натиснули" на Ахметова?

Субота, 1 лютого 2014, 11:53

Заява компанії СКМ про недопустимість будь-якого силового варіанту для вирішення ситуації в Україні та скасування "диктаторських законів" від 16 січня трапилися після того, як посол США Джеффрі Пайетт пригрозив Рінату Ахметову арештом рахунків та активів на території США і ЄС

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на інформацію з власних джерел.

Так, за даними видання,  наприкінці минулого тижня в Києві посол США запросив до себе Ахметова, щоб обговорити з ним політичну кризу в Україні.

За даними ZN.UA, на зустрічі дипломат повідомив олігарху приблизно наступне: США і ЄС готові виступити єдиним фронтом, і в разі, якщо влада здійснить силовий варіант, не скасує "диктаторські" закони, не ухвалить закон "про амністію", то Америка і ЄС введуть масштабні візові обмеження та застосують фінансові санкції  - арешт рахунків та всіх активів на території США і ЄС, які належать персонам з "чорного списку". За даними видання, Рінат Ахметов у ньому значиться під другим номером.

Офіційний привід для санкцій - "застосування насильства і згортання демократії". У якості ж "пряника", за даними джерел, була обіцянка траншу МВФ відразу ж після формування коаліційного уряду.

За даними джерела, під час зустрічі з Ахметовим обговорювалися такі питання, як неприпустимість зняття Віталія Кличка з реєстрації під час президентських виборів, конституційна реформа і коаліційний уряд.

Після цієї бесіди 25 січня  з'явилася "миротворча" заява компанії СКМ про недопустимість "будь-якого силового варіанту" і "будь-якого застосування зброї".

"Разом з тим група Ахметова у Верховній Раді включилася в руйнування схеми внесення поправок в "диктаторські закони" і виступила за їх повне скасування, а також голосувала за закон "про амністію", що також було однією з умов, висловлених американцями", - пише ZN.UA.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування