Захарченко заявив, що арештовувати Булатова не планує

Субота, 1 лютого 2014, 14:27

Слідчий у справі лідера Автомайдану Дмитра Булатова, якому інкримінують організацію масових заворушень, звернувся до суду із клопотанням про пом’якшення запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

Про це йдеться у заяві в.о. глави МВС Віталія Захарченка, повідомляє прес-служба МВС.

"Громадянин Булатов фігурує у двох кримінальних провадженнях: як потерпілий – за фактом його викрадення (ст. 146 КК), і як підозрюваний – у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень (ст. 294 КК)", - нагадав Захарченко.

За його словами, 24 січня Булатов був оголошений у розшук в якості підозрюваного.

"Суд виніс рішення про його затримання та доставлення до суду для обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Після того, як Булатов знайшовся, слідчий, враховуючи стан здоров’я потерпілого, звернувся до суду із клопотанням про пом’якшення запобіжного заходу: із тримання під вартою на домашній арешт", - заявив в.о. глави МВС.

"Ані допитати Булатова в якості потерпілого, ані повідомити йому про зміну міри запобіжного заходу міліціонерам не вдалося, адже лікарі ще не дозволяють проводити з потерпілим слідчі дії", - додав Захарченко.

Як відомо, Дмитро Булатов зник 23 січня, і знайшовся через тиждень - увечері 30 січня. За його словами, викрадачі катували його - били, відрізали вухо і розіп'яли. Наразі активіст перебуває у клініці "Борис", де вже був прооперований.

31 січня в МВС заявили, що розглядають версію інсценування викрадення Булатова і оголосила його в розшук за організацію масових заворушень.

Того ж дня з'явилася інформація про те, що активіста намагаються заарештувати прямо в клініці.

Депутати від опозиції організували цілодобове чергування в лікарні, щоб не пустити до Булатова міліцію.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News