МЗС РФ: Треба позбутися мислення минулої епохи – "або з нами, або проти нас"

Субота, 1 лютого 2014, 16:19

Постановка питання про нібито виборі Україною між відносинами з Росією і з усім світом є контрпродуктивною, від такого мислення минулої епохи потрібно відмовитися.

Про це на конференції в Мюнхені заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, повідомляє РІА Новости.

За його словами, "для того, щоб шукати загальноприйнятні домовленості, необхідно відповісти на деякі фундаментальні питання, які виникають у зв'язку з ситуацією на Україні. Насамперед про те, яке відношення розпалювання вуличних протестів, що мають все більш насильницький характер, має до просування принципів демократії ".

"Зараз потрібно поменше гасел, побільше турботи про результат тих зусиль, які робить українське керівництво для того, щоб перевести ситуацію в мирне русло", - заявив Лавров.

"Коли держсекретар США Джон Керрі виступає і каже, що Україна має вибрати, з ким вона - з усім світом або з однією країною, я від кого, а від Керрі з його досвідом і розважливістю подібної агітки не очікував", - додав він.

За словами глави МЗС РФ, "потрібно підтримувати відносини в рамках всього євроатлантичного простору. Росія є партнером і Україна, і Євросоюзу".

"Ми не хочемо, щоб були якісь закулісні маневри, які розігрують стару карту - або ви з нами, або ви проти нас. Це мислення минулої епохи, від якого потрібно піти", - заявив дипломат.

Разом з тим Лавров заявив: Москва не розуміє, чому європейські політики не засуджують захоплення адміністративних будівель на Україні і нападу на поліцейських.

"Чому видні європейські політики фактично заохочують подібні дії , хоча у себе вдома негайно і жорстко присікають замаху на букву закону?", - заявив Лавров.

Також він підкреслив, що "сьогодні має йтися не про новий розділ на сфери впливу, а про те , яким чином всі країни Європи можуть зайняти виграшні позиції в висококонкурентному світі".

Джерело відео - Время-Вперед! 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування