Майже половина росіян вбачають у протестах в Україні руку Заходу

Понеділок, 10 лютого 2014, 11:26

Про це йдеться в опитуванні Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Відповідно до лютневого дослідження, за подіями в Україні стежить 73% жителів Росії, повідомляє  Інтерфакс-Україна.

Третина респондентів (33%) упевнені, що нинішня політична обстановка склалася в результаті переділу сфер впливу між різними кланами, йдеться у ньому.

Ще 22% росіян сказали, що це спроба опозиції здійснити антиурядовий переворот, 19% вважає те, що відбувається в сусідній державі народним повстанням.

За політичною ситуацією в Україні уважно стежать 26% росіян, майже половина (46%) - час від часу дізнаються про останні новини.

При цьому 27% опитаних росіян не цікавляться масовими протестами в Україні.

Крім того, як показали результати опитування, 22% росіян переконані в тому, що головна мета учасників мітингів і демонстрацій - відставка уряду, 17% респондентів вважають, що організатори масових виступів борються за захоплення влади.

У той же час кожен десятий опитаний (10%) вбачає в тому, що відбувається в Україні прагнення протестуючих вплинути на рішення влади про інтеграцію з Євросоюзом.

Ще 5% учасників опитування вважають, що демонстрантами рухає бажання змінити життя простих громадян, 3 % респондентів вважають, що учасники акцій просто намагаються висловити свою думку, і 3% - що вони борються за справедливість і порядок.

Також в якості можливих мотивів участі в протестах називають прагнення дестабілізувати обстановку в Україні (6%), розколоти країну (5%), внести смуту, хаос в життя українських громадян (4%).

Опитування проводилося 1-2 лютого серед 1600 осіб у 42 областях, краях і республіках Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування