У Раді ЄС поки не будуть погрожувати санкціями українським чиновникам

Понеділок, 10 лютого 2014, 11:14

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС на зустрічі у понеділок обговорять ситуацію в Україні, водночас про санкції поки не йтиметься.

Про це, з посиланням на dpa, повідомляє Deutsche Welle.

На порядок денний засідання Ради ЄС, що відбудеться Брюсселі 10 лютого, питання про допомогу у налагодженні політичного діалогу в Україні.

Дипломати ЄС пояснили, що наразі немає ясності щодо заявленого верховною представницею ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон пакету економічної допомоги, відомого як "Український план".

Водночас ситуація в Україні та формати співпраці у межах "Східного партнерства" стануть головними питаннями серед тих, які розглядатимуть на засідані Ради ЄС у закордонних справах.

Також керівники зовнішньополітичних відомств країн ЄС обговорять сирійське питання та ситуацію у Єгипті, Тунісі, Лівії та Центральноафриканській республіці.

За даними dpa, міністри поки утримуються від погроз санкціями українській владі.

Як відомо, Ештон після переговорів з Януковичем та представниками опозиції у Києві заявила, що Євросоюз готовий надати Україні фінансову та експертну підтримку.

Крім того, у п'ятницю, 7 лютого, керівник МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр підтвердив, що в Німеччині обговорюють питання можливих санкцій проти українських чиновників.

Християнсько-демократичний союз, який очолює канцлер ФРН Ангела Меркель, ухвалив резолюцію, в якій вказано, що ХДС вимагатиме санкцій, якщо в Україні і надалі порушуватимуть права людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування