ЄС готує для України і допомогу, і санкції

Понеділок, 10 лютого 2014, 12:56

Європейський союз готовий допомогти вирішенню кризи в Україні, у тому числі фінансово підтримати реформи, але попереджає, що за умови загострення конфлікту може запровадити санкції.

Про готовність ЄС допомогти Україні заявила глава зовнішньополітичної служби Кетрін Ештон.

"Ми готові підтримати процес діалогу, який дуже важливий, щоб покласти край ситуації, і ми готові (допомогти - ІФ) нашою економічною підтримкою також із реформами", - заявила вона у Брюсселі в понеділок.

Ештон зазначила, що ЄС із цього питання перебуває у контакті з іншими країнами та інституціями".

У свою чергу міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявляє, що у разі продовження в Україні насильства та репресій "без сумніву, так чи інакше, будуть наслідки".

Так глава зовнішньополітичного відомства Швеції відповів на запитання про можливе введення санкцій щодо України.

"Я думаю, що важливо дати сигнал, що якщо будуть подальші репресії або порушення прав людини, будуть наслідки. Ми говорили про це раніше. Наслідки будуть, так чи інакше", - сказав він.

При цьому Більдт нагадав, що раніше в Україні було скасовано законодавчий пакет від 16 січня, що "було добре".

"Ми бачили відставку уряду, який, будьмо відверті, себе дискредитував. Але політичний діалог не триває, і ми сподіваємося, що його буде відновлено. Це - єдиний шлях уперед", - заявив глава МЗС Швеції.

Як відомо, у понеділок Рада ЄС із питань зовнішньої політики проведе засідання, на якому серед інших буде розглянуто українське питання.

На цьому засіданні, можливо, буде розглянуто питання щодо можливої підготовки санкцій проти українських чиновників, причетних до насильства в країні.

Інтерфакс-Україна

відео -  5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування