Іще одному автомайданівцю шиють "масові заворушення"

Понеділок, 10 лютого 2014, 15:21

Автомайданівцю Олександру Кравцову перекваліфікували справу з "хуліганства" на "масові заворушення".

Про це повідомив депутат "Батьківщини" Павло Петренко у своєму Facebook.

"Щойно слідчий перекваліфікував справу Олександра Кравцова. Тепер хлопцю інкримінують вже не хуліганство, а масові заворушення. Ще один спосіб тиску та залякування з боку чинної влади", - написав він.

Кравцова звинуватили раніше у нібито побитті "беркутівців" і спершу залишили на 2 місяці в СІЗО, однак Апеляційний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Близькі Кравцова кажуть, що він нічого протиправного не чинив. Навпаки, "Беркут" побив його при затриманні під ранок 23 січня, змусив довго стояти на морозі на колінах у снігу, а машину Кравцова, як і багатьох інших активістів "Автомайдану", потрощили – і родина досі не знає, де вона, як і водійські права Кравцова.

Вже після звільнення з СІЗО з Кравцова стягнули штраф "за блокування ДАІ". 

Раніше щонайменше п'ятьом "автомайданівцям" змінили статтю на "масові заворушення", про що повідомляла дружина Кравцова.  

Нардеп Олександр Доній також повідомляв, що 8 лютого слідчі приходили до затриманих майданівців у лікарню швидкої допомоги пізно ввечері і без адвокатів повідомили про перекваліфікування їхніх справ із "хуліганських дій" на "масові заворушення"

Суди у справах майданівців призначено, зокрема, на 11, 13 та 14 лютого.

При цьому представники влади запевняють, що влада "послідовно і у повній мірі" виконує закон "про амністію" учасників акцій протесту і "йде послідовне звільнення затриманих під час сутичок і протистояння". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування