У Донецьку до боротьби з "майданівцями" підключили людей із георгіївськими стрічками

Вівторок, 11 лютого 2014, 16:59

Рух "Оборона Донецька" планує разом із міліцією "контролювати порядок" у місті й охороняти його від "Правого сектору" й "інших радикалів".

Цей рух був презентований у Донецьку у вівторок, повідомляє "Радіо Свобода".

Про методи охорони представники руху детально не розповіли, обмежившись лише заявою, що все пройде в законному руслі.

Символом "Оборони Донецька" стала георгіївська стрічка.

За словами учасників руху, першу свою акцію вони провели 8 лютого біля обласної прокуратури. Там відбувалась акція "Батьківщини", яку зірвали люди з георгіївськими стрічками. Ці люди вийшли з плакатами на підтримку "Беркута" і скандували "Янукович, дай наказ!".

На презентації руху вони так і не змогли назвати чіткі методи власної роботи та подальші плани. При цьому учасники руху звинуватили місцевих євромайданівців у "екстремізмі".

На акції 8 лютого члени "Оборони Донецька" тримали в руках плакат зі світлинами і прізвищами активістів місцевого Євромайдану і написом "Вони знищують Донбас".

Активіст руху Сергій Гунченко не вбачає жодних антизаконних дій у такому плакаті і вважає, що фото євромайданівців з’явились там заслужено.

"Як з’явився цей плакат. В інтернеті є дані людей, які підтримують Євромайдан. У вільному доступі, абсолютно. Якщо ці люди підтримують Євромайдан, відповідно, вони підтримують і всі екстремістські дії, які відбуваються в Києві на Євромайдані. Щоб люди знали, хто у нас на даний момент активісти Євромайдану", - заявив Гунченко.

Учасники руху не змогли прокоментувати список із персональними даними мітингарів-євромайданівців, розміщений на сторінці "Оборони Донецька" у соціальній мережі й надати дані про реальну загрозу акції "Правого сектору" в Донецьку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування