Львів знову намагався позбутися Сала

Вівторок, 11 лютого 2014, 17:48

Львівській облраді 11 лютого не вдалося висловити недовіру голові ОДА Олегу Салу, оскільки той перебуває у відрядженні в Києві.

До того ж депутати так і не назбирали достатньої кількості голосів у сесійній залі, повідомляє державне агентство "Укрінформ".

"Депутати обласної ради не змогли висловити недовіру голові ЛОДА Олегу Салу, як це збиралися зробити на засіданні 11 лютого", - зазначила працівник прес-служби Львівської облради Надія Гербовка.

"Губернатор не виступив зі звітом про виконання делегованих йому повноважень, оскільки перебуває у відрядженні у столиці, крім того, не набралось достатньої кількості голосів, аби недовіра була ефективною", - додала вона.

За словами Гербовки, на момент голосування у сесійній залі перебував 71 депутат, в той час як для результативного "імпічменту" потрібні голоси двох третин депутатського корпусу або 78 обранців.

Звіт голови ОДА депутати перенесли на наступну сесію.

З вимогою розглянути на сесії питання недовіри голові ОДА до облради звернувся напередодні Комітет Майдану Львівщини. Протягом сесії майданівці мітингували під будівлею облради, скандуючи зазначену вимогу.

Як відомо, 17 грудня Львівська облрада відкликала власні повноваження, делеговані Львівській облдержадміністрації, та позбавила чиновників останньої права бути в своїх приміщеннях.

23 січня кілька тисяч жителів Львова зайшли в будівлю, де розміщена Львівська ОДА і змусили губернатора написати заяву про відставку.

Пізніше Сало від своєї заяви відмовився.

6 лютого суд повернув повноваження Львівській ОДА.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування