Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДАР закликає українців в четвер оголосити годинний страйк

Середа, 12 лютого 2014, 12:42

Партія УДАР закликає українців приєднатися до попереджувального страйку о 12 годині у четвер.

Про це на прес-конференції заявив голова столичного страйкому Юрій Крикунов, передає прес-слжуба УДАРу.

"Страйк - це ще один спосіб привернути мирним шляхом увагу влади то тих проблем, які існують в країні. Тому ми закликаємо кожного киянина  проявити свою громадянську позицію та взяти участь в попереджувальному страйку", - сказав він.

Страйк відбуватиметься протягом  години.  Крикунов зазначив, що впродовж цього часу учасники страйку мають залишатися на своїх робочих місцях, але не виконувати роботу.

"Це не порушуватиме жодних законів. Той, хто приєднається до страйку не може бути звільнений на підставі того, що відсутній на робочому місці. Звільнити можна у випадку, якщо людини немає на робочому місці понад 3 години", - додав він.

Голова страйкому Києва наголосив, що серед вимог – притягнення до відповідальності замовників і виконавців злочинів проти громадянського протесту. Крім того, МВС має вивести з Києва свої спецпідрозділи, а також провести люстрацію.

"Співробітники "Беркуту", "Ягуара" чи "Омеги" мають бути відправлені у місця своєї постійної дислокації, щоб там забезпечувати охорону правопорядку", - сказав він.

Серед інших вимог – повернення до Конституції 2004 року, формування технічного уряду та покарання винних у катуванні людей.

"Якщо вимоги страйкарів не будуть почуті, то Всеукраїнський страйк стане безстроковим", - підкреслив Крикунов. Він наголосив, що за попередніми оцінками, в страйку візьмуть участь щонайменше 50 тисяч осіб.

Так, за його словами, в Києві до страйку готові приєднатися понад 100  середніх і малих підприємств та організацій.

В свою чергу представник партії "УДАР" Андрій Фіщук зауважив, що в регіонах люди також активно долучаються до страйкомів. "Це тільки початок хвилі страйків. Громадянам не подобається те, до чого влада довела нашу країну", - сказав він.

Закарпатці оголосили про одноденний попереджувальний страйк, розповів координатор Страйкових комітетів Закарпатської області Віктор Погар.

Вийти на всеукраїнський страйк тернополян закликав голова Тернопільської міської організації партії "УДАР", голова Тернопільського обласного страйкового комітету Ігор Яворський. 

Кримська організація партії "УДАР" звернулася до кримчан із закликом провести 13 лютого попереджувальний страйк.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...