Російський дипломат заявив, що Україна вже є федерацією

Середа, 12 лютого 2014, 13:05

Радник-посланець посольства Росії в Києві Андрій Воробйов вважає, що Україна вже розвивається як федерація, оскільки у ряді областей створені альтернативні органи влади.

Про це, як повідомляє Інтерфакс-Україна, він сказав під час дискусії "Федералізація України: від розколу до єдності" в середу в Києві.

"Впевнений, що незалежно від політичних бажань, країна розвивається в напрямку федерації. Буде це формально закріплено Конституцією або ні, або вона (країна - ред.) формально продовжить бути унітарною державою, проте неформально вже є федерацією", - сказав російський дипломат.

Воробйов вважає, що, хоча розмови про федералізацію України ведуться вже давно, проте в останні три місяці країна вже живе в режимі федерації.

"Розмовляючи нещодавно з Михайлом Добкіним (глава Харківської облдержадміністрації - ред.), я почув від нього фразу, яка, на мій погляд, дуже близька до істини: Україна в останні 3 місяці реально живе в режимі федерації. І, загалом, це схоже на правду, бо на частини країни створені альтернативні, інші органи державної влади", - зазначив він.

Також він додав, що виник в Україні криза потрібно вирішити мирним шляхом і Росія зацікавлена саме в такому сценарії розвитку подій.

Раніше радник президента РФ Сергій Глазьєв заявив, що федералізація України є необхідністю.

Як відомо, опозиціонери та активісти  почали створювати мережу Народних рад, як альтернативну вертикаль виконавчої влади. У деяких областях Народні ради були визнані облрадами як легітимні органи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування