Учасників акції на підтримку заарештованих афганців хочуть посадити

Середа, 12 лютого 2014, 13:48

Міліція звинувачує учасників акції під будівлею Подільського суду та РУВС на підтримку затриманих афганців у порушенні громадського порядку, відкрито кримінальні провадження.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

Там стверджують, що після оголошення рішення суду (домашній арешт), близько 19.00 мітингувальники вишикувались у колону та вирушили в сторону Контрактової площі.

"Під час руху активісти пошкодили автомобіль конвойної служби Подільського райуправління міліції ГАЗ-3302, на якому перевозили затриманих: пробили заднє колесо, бак з пальним та викрали номерні знаки", - заявили в міліції.

Слідчим відділом Подільського райуправління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 296 кримінального кодексу України - "Хуліганство".

Крім того, в міліції повідомляють, що учасники цієї ж акції пошкодили ще одну автівку МВС, рухаючись від МЗС України у бік Головного управління столичної міліції.

"Наблизившись до автостоянки ГУМВС, активісти кинули димову шашку, розбили задню фару на службовому автомобілі чергової частини столичної міліції з емблемами "102" та зняли передні і задні номерні державні знаки", - йдеться у повідомленні.

Наразі в Шевченківському РУ ГУ МВС розслідується кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Також силовики вважають, що ті самі учасники акції причетні до підпалу дверей територіального відділу міліції №2 Оболонського РУ ГУ МВС України, що сталося у середу о 5.40.

"Зазначені події зареєстрованоу столичній міліції. Проводиться подальша перевірка", - заявили в міліції.

Тим часом, як повідомила Українській правді донька одного із чотирьох заарештованих афганців Сергія Чопа – Оксана Шамонова, афганці вже залишили Подільське райуправління, куди їх в середу повторно викликали.

"У афганців сьогодні, 12 числа, уточнювали дані, адреси, дати народження. Завтра на 10.00 буде так звана очна ставка з затриманим ними чоловіком", - повідомила Шамонова.

Як відомо, міліція заарештувала 4 представників сотні афганців із Самооборони.

У Самобороні стверджують, що їхні бійці впіймали та доправили до відділку кишенькового злодія.

У міліції ж звинувачують їх у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Подільський райсуд Києва відпустив їх під домашній арешт на два місяці. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News