Українці провели попереджувальний страйк

Четвер, 13 лютого 2014, 13:24

Жителі різних міст України провели попереджувальний страйк: дехто - залишаючись на робочих місцях, дехто - на мітингах.

Зокрема, близько тисячі людей вийшли підтримати страйк "Не бійся, ти - українець" в Івано-Франківську, повідомляють "Українські Новини".

Попереджувальний страйк почався близько 12:00 біля будівлі обладміністрації.

 Фото Бліцinfo

"Причина страйку - протест проти режиму Януковича, який почав спробу антидержавного перевороту, зазіхнув на конституційні права громадян, розпочав криваву війну проти власного народу", - сказано в повідомленні Штабу національного опору в області.

Страйкарі вимагають негайного звільнення всіх учасників акцій протесту, проти яких ведеться кримінальне переслідування, припинення таких переслідувань, повернення узурпованої Віктором Януковичем влади шляхом відновлення дії Конституції від 2004 року, проведення позачергових виборів президента й Верховної Ради.

Також попереджувальний страйк у четвер провели в Ужгороді, повідомляє прес-служба місцевої організації "УДАР".

До акції у Львові долучились працівники міськради і студенти львівських вишів. В такий спосіб вони підтримали загальноукраїнський політичний страйк, повідомляє Zaxid.net.

Люди з плакатами "Ми проти диктатури в демократичній державі", "В Україні немає місця бандитам", "Ми прагнемо волі ув’язнених активістів" виконали на площі державний гімн.

 Фото Zahid.net

До страйкарів також вийшов мер Львова, який подякував присутнім за активну позицію. Попри те він зазначив, що стратегічні підприємства в місті повинні працювати.

У свою чергу на Соборну площу у Черкасах підтримати попереджувальний страйк вийшли близько 150 жителів міста

Про це повідомляє "Прочерк".

За словами голови Черкаського обласного страйккому Петра Чернявського, у четвер до страйку приєдналося 15 підприємств, ринків та установ.

Зокрема, авторинок, швейна фабрика, ринок на "Зеленій", поголовний будинок № 2, Перша міська лікарня, Третя міська лікарня, "Водоканал", драмтеатр тощо.

 Фото Прочерк

Він зазначив, що загалом страйки відбуваються на місцях, а на Соборну площу прийшли лише по кілька представників від підприємств.

За словами голови Черкаської обласної організації партії "УДАР" Віталія Іляшенка, наразі опозиція готується до всеукраїнського страйку.

Натомість народний депутат Леонід Даценко наголосив, що якщо влада не почує вимоги опозиції та народу, то вже скоро на площі міст вийде вся Україна.

У прес-службі УДАРУ повідомили, що загалом по Україні було створено 974 страйкових комітети.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування