У Штабі нацспротиву назвали провокацією вимоги київського прокурора

Четвер, 13 лютого 2014, 21:57

Заяви прокурора Києва щодо додаткових умов виконання закону про амністію суперечать самому закону і зривають мирний шлях врегулювання кризи в Україні.

Про це заявили в Штабі національного спротиву, повідомляє сайт Всеукраїнського об’єднання "Майдан".

"Перелік вулиць і будівель, який сьогодні пролунав від прокурора Києва як умова для застосування закону про амністію щодо затриманих учасників акцій протесту, суперечить самому закону, який був ухвалений 29 січня Партією регіонів", - зазначено в повідомленні Штабу.

"Такі заяви є провокацією. Вони підривають процес зняття конфлікту та напруги в суспільстві і спрямовані на зрив мирного врегулювання ситуації", - переконані у Штабі національного спротиву.

У свою чергу у прокуратурі Києва зазначили, що заява Бескишкого не суперечить змісту другого закону про амністію.

"А подібне неправдиве тлумачення його слів є провокацією, підриває процес зняття конфлікту і напруги в суспільстві і спрямоване на зрив мирного врегулювання ситуації", - сказано у заяві відомства.

У четвер, 12 лютого, прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі Київської міської державної адміністрації.

Щодо вулиць, які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту, то це: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

Прокурор нагадав, що 17 лютого - кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування