"Регіонали" просять Януковича призначити прем'єра зі своєї партії

Четвер, 13 лютого 2014, 19:27

Фракція Партія регіонів збирає підписи під зверненням до президента з проханням внести до Верховної Ради кандидатуру на пост прем'єра з числа членів ПР.

Про це повідомив перший заступник голови фракції Михайло Чечетов, цитує його прес-служба політсили.

"Ми вважаємо, що прем'єром має бути, насамперед, дуже сильний державний топ-менеджер, професіонал. Людина з державним рівнем мислення, яка під час цієї складної ситуації, що склалася в країні, змогла б мобілізувати нову команду Кабміну для вирішення складних соціально-економічних проблем", - сказав він.

"І ми вважаємо, що ним може бути саме член нашої команди. У нас професіоналів багато. Якщо президент і прем'єр-міністр будуть членами однієї команди, це дасть можливість владі виконувати одну програму – синхронно працювати над програмою оздоровлення країни", - вважає Чечетов.

"Тоді президент, Кабмін, більшість у парламенті будуть єдиною командою. Ця команда виконуватиме програму президента, з якою Віктор Янукович ішов на вибори", – зазначив політик.

"Що стосується опозиції, то якщо якісь опозиційні фракції увійдуть до більшості, то вони, звичайно ж, можуть отримати квоту на міністерські портфелі пропорційно чисельності фракцій", - сказав Чечетов.

"Якщо незалежні депутати увійдуть до більшості, то вони теж можуть відповідні квоти отримати. Разом із тим наша фракція вважає, що альтернативи тому, щоб прем'єром був член нашої команди і синхронно, разом із президентом та більшістю в парламенті, реалізовував єдину програму, бути не може", - зазначив він.

"Оскільки, якщо змоделювати ситуацію, що прем'єром буде представник опозиції, то вийде повний хаос в управлінні: у Кабміну буде одна програма, у президента – інша. Це буде просто розвал країни", – додав Чечетов.

"Ми сподіваємося, що президент прислухається до нашої думки і кандидатуру найдостойнішого з державних топ-менеджерів, члена нашої партії представить на розгляд до парламенту", – зазначив він.

Як відомо, раніше з'явилася інформація, що Партія регіонів не збирається підтримувати кандидатуру на посаду прем'єра від опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування