Сікорські нагадав Лаврову про бойкот українських товарів

П'ятниця, 14 лютого 2014, 16:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські відповів на звинувачення глави МЗС Росії Сергія Лаврова, нагадавши йому про бойкот українських товарів з боку Москви.

Про це він заявив в ефірі Польського радіо.

"Наскільки я знаю, міністр Лавров пропонує не втручатися у внутрішні справи України, дозволити їй самій зробити вибір. Погоджуємося з цим, але вважаємо, що більшим втручанням є бойкот українських товарів, ніж проведення переговорів", - заявив Сікорські.

Він визнав, що його непокоїть націоналістична риторика деяких українських політиків, але одночасно зауважив, що такі погляди поділяє меншість українців.

На думку глави польського МЗС, головне для України зараз це модернізація економіки. "Нереформованій економіці не допоможуть навіть найбільші вливання грошей", - наголосив Сікорський.

За словами дипломата, ЄС підтримує Київ, шукаючи нових ринків збуту для української продукції та розробляючи нові засади контактів, аби капітал приходив до України, а не тікав звідти.

У п'ятницю, 14 лютого, глава МЗС Росії Сергій Лавров вкотре звинуватив ЄС і США у втручанні у внутрішні справи України і створенні навколо неї сфери впливу.

"Мені здається не цілком коректним, не цілком ввічливим, кажучи про свободу вибору , щодня направляти якихось емісарів. Без запрошення вони прибувають до Києва і переконують Київ зробити той виборів, який просувають ЄС і США", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...